2019-01-05 57 瀏覽
朗豪坊有好多唔同種類嘅餐廳,有平有貴,平嘅就食food court, 貴嘅就上去高層嘅餐廳。但呢間位於差不多頂樓嘅餐廳價錢並唔貴,而且座位亦好舒適,在商場嘅天幕下食住漢堡,真係好歎。我地一行人坐向一個開放式嘅卡位,點左一個招牌德州牛肉漢堡,一個墨西哥雞肉菠蘿漢堡,2件墨西哥烤餅,一份墨西哥沙律。墨西哥沙律醬汁唔多,但本身沙律菜好甜,牛油果粒同橄欖粒為沙律帶來另外嘅味道,感覺好fresh, 好開胃。德州燒烤牛肉漢堡嘅牛肉好juicy, 好冧又唔會全熟咁老,配以香脆嘅bacon同洋蔥圈,有多重嘅口味。整個包大到要一啖食晒咁多層真係有d難度,不過食漢堡一定要咁食先夠好味。墨西哥雞肉菠蘿漢堡又係另一種風味。呢個包雖然無牛肉漢堡嘅惹味,但卻有一種清新嘅味道。菠蘿嘅酸酸甜甜同雞肉夾在一齊食好fresh。墨西哥烤餅我地揀左軟殻蟹同烤豬肉,餅皮就揀了脆餅。豬肉絲份量好多,而且醃得好入味,加上牛油果醬同墨西哥沙沙醬一齊食,非常好味。軟殻蟹係原隻,炸得好乾身,配以同樣配料,一樣都好好味。

德州燒烤牛肉漢堡

墨西哥烤餅