2016-07-20 4225 瀏覽
一上到the one 5樓, 就比呢間餐廳個門面吸引左了~ 好光猛~好新淨~ 仲要有好多精美嘅甜品~ 真係有小小去左日本嘅感覺!裡面環境都很不錯架~~坐位寛躺~坐得都幾舒服~打開menu, 已經流哂口水最後揀左個鰻魚飯set 同鱈魚set呢個set 有半個飯 同半個海藻烏冬,仲有杯是日紅茶,日式沙律同小蛋糕~岩哂d得一又想二嘅人,即係我,哈哈!首先黎左個鱈魚set~ 雖然是飯麵各半,但份量都ok ga~鱈魚有2塊~同雜菜~加埋佢d醬汁都夠送哂半碗飯架~鱈魚雖然唔算大片~但肉就好滑~又冇骨~成個set有前菜,有飯有麵,仲有野飲同甜品先$140,其實真係好抵!過左陣鰻魚飯都來了~知道是飯麵各半,所以都沒有對其份量有太大的期望~點知把蓋打開個飯~好像是整個飯一樣~一點都唔似係半個飯的份量~哈哈,$390果然是不同的鰻魚都幾肥美~燒得很香之餘,又能鎖住d汁~真的能送哂成個飯~都未介紹埋個海藻烏冬~佢冇一般咁粗同彈牙~但佢就有一種煙"un" 口感幾好~而佢個湯底底,清得來又帶點濃味~建議麵湯一齊食!來到尾聲~以小蛋卷作結,我地揀了香草味和抹茶味~香草的那個~個cream好香濃,又帶點甜抹茶的那個
裡面環境都很不錯架~~坐位寛躺~
坐得都幾舒服~

打開menu, 已經流哂口水

最後揀左個鰻魚飯set 同鱈魚set

鱈魚有2塊~同雜菜~加埋佢d醬汁都夠送哂半碗飯架~
鱈魚雖然唔算大片~但肉就好滑~又冇骨~

都未介紹埋個海藻烏冬~佢冇一般咁粗同彈牙~
來到尾聲~以小蛋卷作結,我地揀了香草味和抹茶味~
香草的那個~個cream好香濃,又帶點甜
抹茶的那個~抹茶很甘香~味道真實~like爆!