2019-05-01
今日同男朋友一齊放假 最好就係到中上環區逛一逛 遊走大街小巷 感受小店氣息 走到攰時 還可以找家餐廳用餐 抖一抖 享受人生沿途風景漂亮 到處都有很多壁畫 充滿文化氣息 鯨魚壁畫原來係 burger joys既側牆, 經過嘅朋友仔不妨影返張靚相兼打卡 順便入去食啲嘢這裏主要食美式美食 有各種唔同選擇嘅漢堡包 炸薯條 及不同口味嘅雞翼 還有多款特色飲品 這裏還有啤酒提供店舖少少座位不多 但係勝在有人情味感覺溫暖芝士牛肉漢堡$109漢堡包有微微烘過 外脆內軟 而且非常軟熟中間有多層餡料 包括新鮮番茄,生菜,酸瓜 ,芝士,牛肉漢堡! 夠曬豐富 未食已經流曬口水 塊牛肉又厚又多汁 加埋溶咗嘅芝士簡直冇得彈黑松露薯條$59即叫即炸夠曬熱 夠熱嘅薯條係最好食 黑松露醬獨特嘅香味 簡直係味覺和嗅覺嘅一大享受蒜香雞翼$59/6pcs雞翼表面加咗炸蒜 成件事變得非常香口 雞翼 帶有肉汁 唔嚡口呢度竟然有我好耐都未飲過嘅黑牛 黑牛即係可樂加雪糕 是我兒時的回憶還有奶昔 點了士多啤梨口味 上面嘅cream又多又厚 女生至愛 甜甜的味道
店舖少少座位不多 但係勝在有人情味感覺溫暖
芝士牛肉漢堡$109