2023-01-05 75 瀏覽
聖誕假帶亞女行街街同食野,佢話想食燒烤,所以帶左佢去觀塘親子餐廳,聖誕期間有得叫聖誕兒童餐添,另外,仲有playhouse同穿韓服體驗添。一坐底,職員會整泡菜蛋同芝士栗米,亞女最喜歡芝士粟米,另外有4小碟前菜(芽菜、泡菜、海帶、醃白蘿蔔)、生菜幾樣都可任添,仲有沙律菜添炑八厚切五花腩五花腩厚度十足,但不會太肥。侍應會幫忙燒五花腩,燒到外面金黃色卜卜脆,之後再剪一片片。肉質多汁又濃郁。我最鍾意用生菜包著五花腩、泡菜同加點辣醬,甘樣一定不會膩。聖誕老人禮物便當亞女一見到兒童Menu,就話要order聖誕老人禮物便當,賣相確係相當吸引,佢仲話好好味添。聖誕蝴蝶花園好有聖餐氣氛,而且用蔬菜做醬汁,健康又好味三味牛小排有原味、韓式秘製醬油同梨汁辣醬三種,牛肉味重,肉質嫩滑多汁,梨汁辣醬又不會太辣,每款有3件。原味牛舌薄片嘅鮮紅牛舌,放係網上輕輕燒一燒就食得,嫩滑。大蜆大蜆都幾大隻,飽滿新鮮加左牛油好yummy,不停食。柑橘鮮橙果茶菠蘿梳打冰涼薄荷乳酸梳打

炑八厚切五花腩

五花腩厚度十足,但不會太肥。
我最鍾意用生菜包著五花腩、泡菜同加點辣醬,甘樣一定不會膩。

聖誕老人禮物便當

聖誕蝴蝶花園
好有聖餐氣氛,而且用蔬菜做醬汁,健康又好味

三味牛小排

原味牛舌
薄片嘅鮮紅牛舌,放係網上輕輕燒一燒就食得,嫩滑。

大蜆
大蜆都幾大隻,飽滿新鮮加左牛油好yummy,不停食。

柑橘鮮橙果茶
菠蘿梳打