2020-05-26
呢排都好想食台灣菜因為冇得去台灣旅行。今日嚟到大角咀,搵到呢間好有台灣風味嘅地道台灣餐廳!晚上六點已經好多人🙈舖頭唔算大,但係環境舒服,而且裝飾好有台灣嘅風味,衛生措施亦都做得好好,每張枱中間都有層隔板!食物方面應有盡有,例如牛肉麵,滷肉飯,大腸麵線,仲有好多唔同嘅經典台灣小食,例如蛋餅,花枝丸,而且價錢都好抵!當然唔少得仲有台灣嘅飲品啦🥰我哋兩個人嗌左超多台灣小食!首先就係起司肉鬆蛋餅,推介要食!入面啲芝士分量超多仲有拉絲!蛋皮簿身,唔會覺得食落麵粉皮好厚。嗰醬汁酸酸地,我覺得點同唔點都好食。我超鍾意食台灣嘅麵線,所以見到一定要嗌返碗大腸麵線試下!豬大腸份量好多!個麵線喺台灣食阿宗麵線嘅影子,麵線係淋身嘅,份量好多,嘅個湯底酸酸鹹鹹再加點芫荽味。一開始見到餐牌有炸甜不辣其實唔係好知係啲咩所以就決定試吓。😆口感原來係煙煙韌韌,好有口感,一食有少少停唔到口🤣我覺得如果點蛋餅個醬汁更加好食!最後都係忍唔住叫埋醉雞。分量超多!而且啖啖肉!酒味好香而且啲雞都入味,而且仲有好多杞子!兩杯飲品分別嗌左珍珠鐵觀音奶茶同埋檸檬愛玉。兩杯都嗌左少甜,甜到啱啱好。檸檬愛玉超級清新,酸酸甜甜,飲完更加開胃!
我哋兩個人嗌左超多台灣小食!
兩杯飲品分別嗌左珍珠鐵觀音奶茶同埋檸檬愛玉。兩杯都嗌左少甜,甜到啱啱好。檸檬愛玉超級清新,酸酸甜甜,飲完更加開胃!珍珠鐵觀音奶茶好香茶味,而且冇奶茶咁膩,個人覺得好好飲!飲品質素唔錯。
呢度啲嘢食真係性價比超高!全部嘢食嘅份量都算多,但係價錢真係好抵。食咗咁多嘢都唔使$200😱強烈推介呢間隱世嘅台灣小店,食物簡簡單單,而且好有台灣嘅風味,下次會再嚟食😊