Cucina

2009-11-03 23 瀏覽
在網上book了位, 上星期三吃中午的buffet lunch, 有15% off 呀, 人又唔多, 行入去時經過個pool; 我都没有要求坐window seat, 佢都帶左我地去坐, 入門口個時西人經理都同我地打招乎, 待應有成熟的水準, 全餐都輕鬆無比! 見到向酒店內,出面有d露天位, 唔知係咪可以坐出去架呢? 其他客人都不吵, 唔洗掙食, 係之後有對simons' & bart 既西人大聲non stop講笑不過都ok食物方面第一次吃, 先不要加main course, 試下只要buffet 好唔好味先:cold cut 如其他食物一樣, 不會一大盤咁上, 這就好, 不會浪費, 反而感覺精緻, 不斷refill保持新鮮, cold cut 很多款, 有一種係好薄的, 其他地方不常見, 好好味!salad 菜新鮮, 但我吃那天d菜冇乜水, 好乾下, 可能我對佢d organic 菜期望太高. 同理冇baby spinach, 好想食呀; 千島醬調得好味道中式菜, 同之前食友相中的一模一樣, 5-6 種, 但種種都係同類食種, 搞到好似得一兩種咁 --- 可吃可不吃, 不難吃, 也

食物方面

中式菜, 同之前食友相中的一模一樣, 5-6 種, 但種種都係同類食種, 搞到好似得一兩種咁 --- 可吃可不吃, 不難吃, 也不等別好吃

湯 中西各一, 也不等別, 但賣相亦不倒胃

Pasta有一碟出現過, 要澱粉質過口的人可在這要一兩口補一補, 餐廳這樣很貼心. 不過呢, 味道就麻麻. 出多一兩款就好了~~

甜品, 中西各兩種, tiramisu 好吃, 用薄乾朱古力底, 士多啤梨好大亦好酸, d cream出奇好吃! 楊枝金露像平時唔識煮嘢食d人係屋企整咁既味................

有一碟不起眼的白豆好好吃不要錯過! 好有聖誕的味道但我講不出是什麼來的

水果企理, 菠蘿好甜

掃興

不過我們最期望既海鮮冷盤, i.e. 長腳蟹腳, 生蠔, 蟹, 都極之咁咸, 咸到平時連蠔仔粥都唔放過既我地都停晒手, 隔每15-20min只敢拎一只來再試, 都係咁!!! 我們其實一心想來吃這三樣嘢, 佢唔係比較咸, 而係咸到不能入口, 所以大家明點解我要寫上面d食物la, 因為我們只能吃那些來填肚, 主打的冷盤咸到不能入口. 其實同區仲有白焯蝦仔同翡翠螺係係ok的, 但都己俾d咸蠔蟹腳搞到唔想食. 鄰枱個女仔都問個男仔點解仲食, 勸佢咪食!

埋單(原來hsbc有8折! yoooo! 仲平), 有個後生d既待應問隔離再隔離枱d野arm 唔arm 食, 原來個姨姨都話好咸! 個待應唔知點反應好就ee or-or埋埋我地同隔離枱張單, 唔再問其他人, 佢問我一定都話咸!

都仲有個
係因為其他food, service n environment 都很好. 只要唔好一心想來吃海鮮冷盤就好