2016-12-23
之前曾經系社交網站睇過推薦話lee個系首間吉列牛既餐廳新離到港,有好野試唔去試對唔住自己真係因爲我地都幾多人去試新野,所以就叫多個前菜一定有幾多試幾多拼盤望落好骨指,由左至右數起系好似肉鬆醬既生蒜頭,酸酸地既蕎頭同埋醃牛蒡,全部都系日式烹調,好醒胃好推介然後離料,吉列a5和牛餐廳比左哩個裝置去燒和牛,因為未見過哩種食法好新鮮,個個都手機食先可以見到係一set好地道既日本定食,有主食姐係和牛、白飯、麵豉湯,同埋有溫泉蛋做配菜加上七種配料沾和牛食本身和牛已經用左吉列嘅煮法炸好再切咗片, 電器店員介紹我地將生和牛放上頭先個裝置去慢慢燒 ,燒到自己鍾意嘅熟度之後就可以伴飯食, 當我哋再將溫泉蛋撈埋白飯一齊食嘅時候,簡直係極高級嘅享受,除左可以完全品嘗到和牛嘅鮮味,同埋入口即溶嘅感覺,再加埋餐廳提供既七種配料去沾和牛食,完全覺得食飯好新奇完全值得推介,未試過一定要去幫襯下因為唔止service好好,而且食物品質都好高,成個過程同日本燒烤有啲相似,但又係另一種玩法:
因爲我地都幾多人去試新野,所以就叫多個前菜一定有幾多試幾多
瞔物拼盤
然後離料,吉列a5和牛
和式牛吉列御膳(日本a5和牛)
完全值得推介,未試過一定要去幫襯下