餐廳: 駟馬拖車潮州飯店 (東九匯)
資訊:

2022-06-28 139 瀏覽
同事話未試過公司附近間潮洲菜,今日放工見大家冇嘢做所以就去試下。估唔到哩區七點幾都咁多人嚟食晚飯喎,佢地應該都係喺附近返工😆我哋叫左….蠔仔烙:侍應問我地要煎定炸,最後我地揀咗炸。放上枱巳經聞到勁香,蠔餅炸得鬆脆可口,蠔肉份量超多,好足料,而且有蛋香味,沾上魚露一齊食減去油膩感滷水鵝四拼盤:我最鍾意乜都有啲可以試多啲唔同野😌 滷水汁唔會死咸;鵝肉嫩滑,唔會好肥好多肥膏;五花腩肥瘦適中,肥嘅部分爽滑彈牙,而且一啲都唔覺得膩;豆腐裡面勁滑但外面又好入味;鵝腎超爽口酸甜梅膏骨:排骨加上梅膏醬,甜甜酸酸,令人覺得好開胃,排骨肥瘦適中,伴碟有啲蘋果片,加埋醬汁一齊食,好味😋我地叫左兩碗白飯嚟餸添😆😆

蠔仔烙:

滷水鵝四拼盤: