2020-12-04 168 瀏覽
又係九龍灣覓食嘅時候,喺呢個food Court度兜咗個圈準備走,因為揀唔到想食乜嘢。不過其實每一次其實都俾佢啲「造型蒸包包」吸引,今次企多陣睇吓,阿姐就話「呢個蒜香蝦蒸飯好食呀」咁就即管試吓啦,原來套餐可以揀一個點心,有鮑魚燒賣!咁我就揀咗呢個套餐,再加$5有埋檸檬薏米水~ 不過呢度都需要等10-15分鐘左右,可能我嚟嘅時候唔係飯市,所以要時間蒸。有得攞嘅時候,嚇咗一跳,原來有埋件紅棗糕!整體來講都好好味呀,好在飯嘅份量唔多,不過我都食唔晒。蒸飯加啲豉油,然後嗰啲蒸蝦嘅汁跌咗落啲飯到,真係好好味呀。鮑魚燒賣有三粒,分量十足!原來五點前下午茶時間,好似有八折! 下次早啲過嚟食!呢個food court感覺都幾乾淨,有好足夠嘅員工喺度Standby清潔同埋執枱,我真係未見過food court會有咁多員工😅😅