2022-11-05
天氣涼左同老公一齊食返一個暖粒粒嘅木鍋晚餐,餐廳地點非常方便,位於瑞生酒店3樓全層,特別要一提佢地的VIP房私隱度十分高,好岩一班朋友或者一班親友訂檯享受。座位亦十分寬闊,用餐最緊要有空間感。一睇MENU已有好多款招牌手工湯底吸引左我,招牌頂級花膠雞煲翅鍋、金湯花膠雞、松茸雞翅冬瓜魚鍋、火焰三椰雞鍋、火焰沙白蟹鍋,仲有其他胡椒豬肚雞及麻辣鍋等等最後我地揀左冬天最適合的松茸雞翅冬瓜魚鍋、店員先奉上九宮格醬料盤任加調味料。松茸雞翅冬瓜魚鍋 ($368) 賣相吸睛! 冬菇素翅等放滿冬瓜面上,半隻雞切件加其他材料有豬肉、松茸雜菇及整個迷你冬瓜盅。煲到咁上下首先要飲返啖湯,然後店員會幫將冬瓜切開,湯頭清甜,雞肉嫰滑,可惜唔記得叫粉絲唔好更加索湯美味!叫左幾款火鍋配料,有自家炸魚皮及新鮮丸顃及水餃。今餐伕類主角係本地手切牛頸脊($388)肥瘦比例平均,牛肉新鮮,值得推介。其他配料款個人推介以下都係唔錯選擇:即叫即整招牌酥炸惹味茄子($68)自家製炸魚皮 ($68)香煎鵝肝墨魚丸(半份) ($68)自家製黑松露蟹肉餃(半份) ($68)稻庭烏冬($48) 、冰菜 ($68)特莉別要提提佢地的Sign
天氣涼左同老公一齊食返一個暖粒粒嘅木鍋晚餐,
餐廳地點非常方便,位於瑞生酒店3樓全層,
特別要一提佢地的VIP房私隱度十分高,
好岩一班朋友或者一班親友訂檯享受。
座位亦十分寬闊,用餐最緊要有空間感。
一睇MENU已有好多款招牌手工湯底吸引左我,
最後我地揀左冬天最適合的松茸雞翅冬瓜魚鍋、
店員先奉上九宮格醬料盤任加調味料。
半隻雞切件加其他材料有豬肉、松茸雜菇及整個迷你冬瓜盅。
煲到咁上下首先要飲返啖湯,然後店員會幫將冬瓜切開,
湯頭清甜,雞肉嫰滑,可惜唔記得叫粉絲唔好更加索湯美味!
叫左幾款火鍋配料,有自家炸魚皮及新鮮丸顃及水餃。
今餐伕類主角係本地手切牛頸脊($388)
肥瘦比例平均,牛肉新鮮,值得推介。
其他配料款個人推介以下都係唔錯選擇:
即叫即整招牌酥炸惹味茄子($68)
自家製炸魚皮 ($68)
香煎鵝肝墨魚丸(半份) ($68)
自家製黑松露蟹肉餃(半份) ($68)
稻庭烏冬($48) 、冰菜 ($68)
特莉別要提提佢地的Signature Drinks(每杯$58)
我地點左Frozen Tea 同埋 Mini Fresh 兩杯都幾特別,
岩哂打卡之外,又可以有少少酒精特飲慢慢傾計。