2018-07-25 1630 瀏覽
呢個黎自九州既uncle 芝士蛋糕,曾經風靡一時。記得好多年前起台北車站食過一次,果時仲要大排長龍。✨之前起yahoo 團購見$52蚊個都幾抵,終於的起心肝放工去換。不過記得要print 張換領券🤦‍♀️,前兩日唔記得拎,職員死都唔比我換~最後白行一趟。✨正價要$69蚊,足足平左$17蚊,突然覺得自己好精明👀✨新口味仲有朱古力味cheese cake✨店內除左鐵膽既cheese cake, 仲有cheese tart, 焦糖布丁,意式奶凍,同埋一款海鹽芝士奶蓋綠茶賣。 Ps. 牆上放晒各類產品既容器size 都幾貼心✨包裝精美,一回家急不及待要打開。除左美美既uncle 紙袋,盒頂及兩側都有透氣孔,蛋糕更用上不織布包裹,防止被倒汗水沾濕。 ✨招牌uncle 燙章,不過印得唔夠置中。6 吋黎講都唔算細,一家三口可以分兩次食。✨新鮮出爐,就算食飽飯都要立即試食。 食落濕潤軟綿綿,而且帶點空氣感,有種入口即化既感覺,令我諗起鬆乎里pancake。✨芝士味唔算好重,食落唔會好漏,反而蛋香味幾濃,媽媽都大讚。✨第二日雪櫃拎出黎食都keep 到軟熟,芝士味同奶味反而重左,凍食都有另一番味道👍🏻

✨正價要$69蚊,足足平左$17蚊,突然覺得自己好精明👀

✨新口味仲有朱古力味cheese cake