2025-06-09
放工好想relax好想食串燒,就叫謙謙掉底書包一齊出發搵串燒食😆我地來到尖沙咀的人生有限杯串燒店,一口氣叫左以下咁多串💪🏻佢呢到d串燒有好多都好抵食喎🤓有10蚊👇👇👇鹽燒西班牙五花腩 ~ 又平又好味必點我地一野叫左4串,越簡單越正。惹味燒雞腳筋微辣 ~ 入口微辣口感勁爽口。樟樹小青椒 ~ 好似食緊西班牙前菜的辣椒仔咁,帶一點點辣好開胃。香燒翠玉瓜 ~ 食蔬菜平衡下幾爽脆又香甜。15蚊👇👇👇黑松露燒雞肝 ~ 第二必點,入口軟綿綿慢慢化開溶入口腔正。椒鹽雞軟骨 ~ 謙謙鍾意佢一粒粒好好咬喎。豚肉荔枝卷 ~ 呢個配搭又係無得輸外脆一咬落去爆荔枝汁掂呀!20蚊👇👇👇鹽燒雞中翼 ~ 外脆內嫩加一點點辣粉夠哂滋味。鹽燒鮮雞皮 ~ 燒到脆卜卜入口帶點咸咸地幾過癮。其他👇👇👇蟹粉日式豆腐 ~ 呢個估唔到又幾正喎,炸過的豆腐外脆內滑溜上層仲可以沾一沾蟹粉同食。免治雞肉棒配日本蛋 ~ 謙哥幾鍾意呢串,拌勻個蛋係咁用雞肉棒點來食😆😆😆鹽燒牛舌芯 ~ 夠厚身又爽口。雞油炒雞毛菜 ~ 食返d菜解一下油膩。芫茜雞絲手抓餅 ~ 新菜式有驚喜, 只食串燒驚唔飽,唔洗驚叫返個手抓餅食,一份切開兩份, 內包芫荽和雞絲配搭
佢呢到d串燒有好多都好抵食喎🤓有10蚊👇👇👇
惹味燒雞腳筋微辣 ~ 入口微辣口感勁爽口。
香燒翠玉瓜 ~ 食蔬菜平衡下幾爽脆又香甜。
15蚊👇👇👇
黑松露燒雞肝 ~ 第二必點,入口軟綿綿慢慢化開溶入口腔正。
椒鹽雞軟骨 ~ 謙謙鍾意佢一粒粒好好咬喎。
20蚊👇👇👇
鹽燒雞中翼 ~ 外脆內嫩加一點點辣粉夠哂滋味。
鹽燒鮮雞皮 ~ 燒到脆卜卜入口帶點咸咸地幾過癮。
其他👇👇👇
鹽燒牛舌芯 ~ 夠厚身又爽口。
雞油炒雞毛菜 ~ 食返d菜解一下油膩。
芫茜雞絲手抓餅 ~ 新菜式有驚喜, 只食串燒驚唔飽,唔洗驚叫返個手抓餅食,一份切開兩份, 內包芫荽和雞絲配搭幾夾唔錯唔錯。
港式蜜糖多士夾雪糕 ~ 呢個一冷一熱冰火交融嘅口感太爽了。
荔枝檸檬梳打
桔仔薄荷鴨屎茶