2018-08-03 229 瀏覽
旺角有好多間放題,本人都食過唔少唔同嘅放題餐廳。今日lunch嚟到呢一間瓊華中心樓上嘅至尊滿屋,地點方便,價錢唔算貴。呢度歷史應該冇其他老牌放題咁長,但食物水準侍應態度等等方面都好好!放題刺身一定唔少得,講真,呢一度刺身嘅款式不算多,但勝在每一塊都好厚肉,食落都好新鮮!其餘典型嘅日本食物當然唔少得啦,有天婦羅、串燒、壽司、手卷等等,有時越簡單嘅食物就越難整得好食,我同友人覺得最好食都係燒冬菇,乾身得來一咬落去又有汁湧出來,有菇味,加上少少鹽,好好味。當然都唔少得好多平時放題會見到嘅食物,例如燒羊架、粟米、蟹子沙律等等,熱食既就全部熱辣辣,羊架大大件,粟米亦好大份!最特別的就是呢度會有蟹粥同埋蟹膏蟹肉煲仔飯,其他放題地方好少有,好特別好滿足!出面有任攞飲品同甜品,最後仲送埋Haagen Dazs 雪榚! 值得一提,呢度侍應態度超級好,會提點應該食邊樣食物先,例如手卷紫菜會好快林,所以要食先。另外,佢哋成日都會幫我地玩碟,可見佢哋嘅細心!

2018-07-19