2022-10-18 22 瀏覽
我日日lunch time都會過來飯舍打卡買飯。因為真係好便宜。完全便宜過自己煮。加上份量多,選擇多。適合我呢D懶人。食飽就掉個飯盒非常開心舒服,唔洗洗碗。首選豉汁蒸排骨,豉香濃郁,帶有鹹味,與蒜蓉混合剁碎後,香味更出。再加少許指天椒碎,豉汁微辣惹味,配合埋排骨,用來撈飯,「無得彈」!其次花菜炒牛肉,牛肉非常嫩滑,而且好有牛味道,西蘭花好好食,爽口,又甜。好味干扁四季豆,蒜頭薑蔥爆香加上老闆秘製醬料,令到四季豆非常香口。而且四季豆非常爽口。總有豬腳飯燜得非常霖,入口即溶,啖啖都係豐富膠質。啱曬我地呢D貪靚女士,美顏滋補。而且入口軟淋總唔會油膩。充滿鹵水味道。好香。