2020-01-30
[平民文青店]今日同朋友去行街,夜晚想搵啲平平哋嘅餐廳食,於是我哋就嚟咗將軍澳廣場依間桂花小幸,我哋夜晚八點到,職員好快就招呼我哋入去,見到依度嘅餐牌種類好多,好多台式嘢食,特別係滷肉飯同台式面,更加好嘅係依度係半自助式,所以唔使收+1😙 我同我朋友叫咗兩碗面、三個小食、兩杯特飲,都只係二百幾蚊,好抵食🎊麻辣牛肉雞翼面我揀咗小辣,小小麻辣,啱晒我啲想過癮又唔使好食得辣嘅人,而且裏便仲有蔬菜、紅蘿蔔、白蘿蔔、大大隻雞翼,真係好足料🤩三盛牛肉麵紅燒湯紅燒湯底整得好入味,而且材料豐富,攞嚟做晚飯飽肚又好味牛肉濃湯水餃水餃皮薄餡靚,裏便包住好新鮮嘅牛肉餡料滷水雞翼雞翼整得好入味,香濃滷水汁,而且雞肉肉質鮮嫩,每一隻都大大隻,非常抵食白菜清甜又健康芝士奶蓋白桃烏龍茶、黑白配珍珠豆乳嚟到一定要叫番杯特飲呀!我超鍾意芝士奶蓋個杯,白桃烏龍茶係用真茶包離沖😍就咁芝士嘅話會好膩,但陪住烏龍茶飲,成個感覺變得好清新😍豆乳個杯都好健康,珍珠大大粒!依間餐廳將會成為我平時成日食嘅飯堂🎊
麻辣牛肉雞翼面
三盛牛肉麵紅燒湯
紅燒湯底整得好入味,而且材料豐富,攞嚟做晚飯飽肚又好味
牛肉濃湯水餃
水餃皮薄餡靚,裏便包住好新鮮嘅牛肉餡料
滷水雞翼
白菜
清甜又健康
芝士奶蓋白桃烏龍茶、黑白配珍珠豆乳
依間餐廳將會成為我平時成日食嘅飯堂🎊