Odelice! (蘭杜街)

2018-09-17 204 瀏覽
難得今日可以同男朋友拍下拖佢自薦介紹帶我嚟灣仔食好西😎餐廳裝潢簡約得嚟幾有情調,位置亦坐得寬敞舒服~Odelice! 牛肉他他由於曾經喺韓國食生牛肉有唔好嘅經歷,所以本來有啲唔敢食,奈何男友大力推薦同埋佢個賣相幾精美,終於試咗! 攪拌蛋黃一齊食,口感更加鮮滑有嚼勁,食落又唔會有種好生接受唔到嘅感覺, 而且調味做得唔錯,牛味好出👍🏻香煎法國鵝肝意粉鵝肝好肥美,而且有稍微煎香兩面, 配搭野菌同火箭菜一齊食,中和咗本身嘅油膩感,醬汁creamy質感啱啱好👏🏻法國黑青口份量係估唔到的多 你呢個價錢你講cp值可謂超高!青口雖然細細粒粒,但打開肉質都幾大隻同肥美,同帶有濃香白酒味嘅忌廉汁 簡直係一絕嘅配搭😍 薯條亦炸得香口脆身 ,食落卜卜脆!燒黑毛豬肉配紅酒燒汁黑毛豬肉帶有淡淡嘅炭燒味,口感爽而嫩滑,以紅酒燒汁做底,更襯托出 本身既肉香,值得一讚既係配菜嘅食材亦都相當高質,一啲都唔馬虎,超好食😋煎香蕉焦糖醬雪糕班戟好少甜品男朋友會食到舐舐脷,香蕉煎得夠熟夠軟, 而且焦糖醬同雲呢拿雪糕嘅味道好夾! 暖暖哋嘅班戟同凍冰冰嘅雪糕帶來味覺嘅刺激,最緊要嘅係甜度適中☺
難得今日可以同男朋友拍下拖佢自薦介紹帶我嚟灣仔食好西😎

餐廳裝潢簡約得嚟幾有情調,位置亦坐得寬敞舒服~

Odelice! 牛肉他他

香煎法國鵝肝意粉