2015-01-18
早前和家人晚上第一次來試. 全舖得5-6種主食, 我點了雲吞麵和油菜.跟住雲吞麵到, 發現比想像中大碗, 暗暗歡喜之際, 一食落口就很失望. 麵條已經浸到發晒無晒質感, 又淡而無味. 湯好大陣鹼水味. 雲吞好大隻, 裡面好多豬肉, 但係完全無鮮味同蝦味. 似肉丸多過似雲吞.另外最令我失望就係伙記阿姐既服務態度. 你同佢講任何野佢都唔會理你亦唔會應你. 由於家人有老人家, 我落單時已然重覆兩次同個阿姐講麻煩油菜腍D, 佢完全無反應寫完單就走. 最後菜黎左, 依然係咁硬, 我問返阿姐可否焯腍D? 因為老人家真係咬唔到, 佢睇都唔睇就話: 咁都咬唔到, 我都幫唔到你啦! 基本上幾個阿姐都係超hea, 其中一個仲自己坐左係個卡位煲電話粥, 有個客入左黎無位坐佢都唔理.我隔離枱有對日本couple黎食, 我見到佢地係住張網上介紹搵到黎既. 個伙記阿姐又係唔理人. 最後我見佢地坐底叫完野食, 影左相之後, 碗面食左唔夠1/3已經走左, 我feel到佢地應該好失望.所以我既總結係: 食物比連鎖店還差, 不會有下次.
所以我既總結係: 食物比連鎖店還差, 不會有下次.