2022-07-01 7442 瀏覽
相信住元朗嘅朋友都唔會陌生,今日中午我去咗位於YOHO既日式放題,極尚大瀛喜。自助區擺放左甜品同冷熱飲品,仲有日式前菜、凍海鮮選擇。食日式放題梗係要食刺身啦,好多放題店既問題係上菜太慢同唔跟order既數量上菜,今次我哋完全冇呢個問題,用QR code點單方便又唔會漏單😍再講講刺身嘅質素,三文魚、甘魚夠肥美、新鮮,而我最鍾意係虎蝦刺身,大大隻😝壽司款式唔算花巧,但值得一讚係每舊飯量都唔算多,始終米飯容易有飽腹感,每款試少少都唔會太飽,其中幾特別既有鮑魚仔手卷同黑松露赤蝦壽司🥰至於熱食款式太多不能盡錄,特別一提嘅有榴槤炸彈,榴槤波波炸到外皮好香脆,入邊就有榴槤嘅餡料,真係做到外脆內軟。另外我最愛食金湯酸菜魚🥰,估唔到又整得幾好食喎,同平時既酸菜魚專門店有得揮,幾舊魚片唔算好多、唔怕食唔曬,仲有吸曬酸辣精華既薯粉喺底,食完成個口都麻左😆餐廳嘅飲品款式都好多,冷泡茶、梅酒都有得飲,食得太多生冷野有熱飲☕️提供,真係平平哋就去咗個日本美食trip咁。☺️