1K
2006-12-27 10 瀏覽
Boxing Day預留咗做Family Day,行街行到劫,High Tea孖寶(爸媽)建議去文華嘆Tea。還記得小時候我和妹妹最喜歡食文華嘅chocolate truffle cake,去親都要一人食一件,如果嗰日無serve呢款蛋糕,我倆都會顯得悶悶不樂。今日重來,文華caf擗w 面目全非,由地下搬了上一樓,和外賣cake shop溶為一體。外賣cake shop display咗好多十分考功夫嘅icing cake(見圖),為caf曌W 添了不少節日氣氛。我們三人share了一個Tea Set for One,Tea Set一啲都唔靚,內涵亦不見突出。底層有兩件scones和三件朱古力蛋糕,scones爸爸話好普通,朱古力蛋糕都算唔錯。面層的finger food亦唔多討好,整體上唔算好食。