因為比賽關係, 差不多每個星期都要到尖沙咀一次, 厚福街簡直係常去, 基於趕住準備比賽, 多數都會揀D快餐店形式既餐廳, 101肉燥飯專門店經過好多次, 今日就揀左佢黎試試我揀既係瑞士汁雞扒蔥油撈麵, 其實係唔差架, 個瑞士汁雞扒唔錯, 雞扒好滑, 瑞士汁唔錯夠香, 蔥油撈麵唔係度度都有得食, 所以見到都好想試, 蔥油勁香, 但個麵做得唔係咁好, 食落有D硬, 但又濕濕地, 如果個麵好D就正喇男友揀既係三杯雞肉燥飯, 同朋友揀既係豬扒肉燥飯, 三杯雞食落唔係台式既三杯雞, 唔夠惹味, 肉燥唔差, 但都係同台式有D出入, 豬扒就好普通另外叫左個炭燒豬頸肉, 唔係講少, 好佩服師傅刀工, 竟然可以將個豬頸肉切到咁薄薄到好似豬肉紙咁, 連食落都好似豬肉紙, 豬頸肉應有既口感冇左, 而且燒得過左火, 要點醬先食到如果睇埋價錢同地理位置, 可以叫做唔錯既選擇, 不過你話係咪好食就見人見至啦

我揀既係
瑞士汁雞扒蔥油撈麵