2016-04-10 1772 瀏覽
Friday night,食飯就邊樹都多人,好在朋友訂到枱,唔使等店舖細細,只能坐廿幾人左右,因為我哋2個人,就要搭枱坐啦!點咗以下食物保留到九菜嘅水份,入口香爽牛脷+牛肉粒兩款入口都感覺少許油膩,牛肉粒肉味香濃,燒得夠腍,牛脷就唔太食到牛脷應有嘅香酥味,但都合格嘅~食燒烤係會有啲漏漏哋,叫呢個中和一吓唔錯,味道夠泰feel,但唔算好辣,勁開胃呢個真係比5粒星,外面燒得夠香,燒得功夫好,將裡面肉汁鎖住,入口肉質嫩,無雪味,正呢味芝士豆腐一定要夠熱食,本身豆腐無咩味加上芝士唔鹹,如果調味再多少少可能會好食啲。呢個燒鱔都唔錯,都係燒得夠香脆,燒得唔會過乾,厚度適中。呢個都比5星,用錫紙包住燒,啲蜆既汁加上芫茜同蔥,飲一口實係似飲緊海鮮湯呢蜆夠新鮮,份量有十幾隻,呢味絕對要點食物質素唔錯,如果想邊傾邊食就未必啱喇,因為隔離枱傾咩你都幾乎聽到晒,而且地方太細,油煙味好勁,如果有下場就可能要下次先再食喇

店舖細細,只能坐廿幾人左右,因為我哋2個人,就要搭枱坐啦!

點咗以下食物
燒九菜
保留到九菜嘅水份,入口香爽
牛脷+牛肉粒
泰式鳳爪
燒羊架
燒丸子
呢個燒鱔都唔錯,都係燒得夠香脆,燒得唔會過乾,厚度適中。
蜆夠新鮮,份量有十幾隻,呢味絕對要點

2016-04-08
燒九菜