2020-04-06 498 瀏覽
聽今日食晏時候誤打誤撞嚟到呢度 ,工業大廈入面有間小清新嘅cafe ,覺得去咗世外桃源一樣,入面嘅裝潢雖然簡單,但係都清新少女感覺。 見到舖頭寫話午餐都係$50,長者又或醫護人員午餐仲有半價, 係半價!仲免費送多個麵包, 覺得佢哋真係好有良心嘅香港小店。 鋪頭細細由一家三口去經營, 我哋嗌咗兩個午餐, 同埋額外嗌咗幾個bagel 試下。 午餐嘅食物因為太肚餓唔記得咗影相 都係啲 大路嘅芝士意粉或者飯 雖然味道冇乜特色但都幾有家嘅感覺 兩杯嘢飲就比較特別 我喺咗杯岩鹽低脂咖啡 有香濃嘅cream 少少咸調味之下令到杯咖啡嘅香濃更加突出。 黑糖柚子茶亦都唔會死甜 ,幾啱女仔減肥又想食甜野。 最有特色嘅當然就係佢哋嘅貝果, 我哋試咗原味、蒜味 同埋芝士味, 聽老闆講係自己整, 無落防腐劑添加劑, 即叫即焗 ,熱辣辣食真係好香㗎,沾上cream butter 食勁正。 18蚊一個嘅價錢 ,可以食到自家製新鮮嘅貝果其實都物有所值。 佢哋仲有買一啲大路嘅麵包例如芝士棒芝麻包等等全部都係幾蚊個 好值得大家去支持💛💛
  • 低脂岩鹽咖啡
  • 煙三文魚忌廉芝士bagel