餐廳: 香江花月 (百誠大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
最近帶咗媽咪食一間裝修華麗嘅火鍋店《香江花月》🌸,媽咪對環境同食物都超滿意,推介比大家!🐥 美顏花膠雞鍋 ($298)媽咪指定要食呢個花膠雞湯底,湯底有成邊雞,超大隻😱 原來煲到差唔多熟晒嘅時候會有店員幫手切成雞件㗎,好貼心💕 花腸,蟲草、菇嘅份量都好多,兩個人食真係有機會食唔晒㗎🤭🥟 七彩餃子 ($108)之後叫咗呢個超多人推薦嘅餃子,用咗一個充滿古代色彩嘅架,放上七隻唔同顏色嘅餃子🥟 共通點係七隻都脹卜卜,超飽滿,啖啖滋味😋🐮 美國安格斯肥牛 ($198)呢度嘅牛肉平有平食,貴有貴食,上至和牛,下至肥牛都係靚嘢嚟㗎🥳🍡 黑松露墨魚丸 ($78)🍡 台灣牛筯丸 ($68)我哋仲叫咗兩種丸,我特別鍾意黑松露墨魚丸,除咗黑松露味好香,佢嘅質感好似魚滑咁嫩咁彈牙😋! 牛筯丸都好正,咬開好多肉汁㗎😆🐠 中山無骨脆腩片 ($88)魚類選擇都超多,我同媽咪都超鍾意呢個鯇魚片💓🍜 手唧紫薯麵 ($88)呢個紫薯麵超特別,佢係入咗落唧袋入面,要客人自己唧入火鍋煮嘅🤩 麵條好快就煮熟脹大,食落口感有啲似魚麵好彈牙!🥬 油麥菜 ($48)啲菜塞到個籃滿一滿,份量值得一讚🥳🌶️ 醬料 ($20/位)值得一讚

🐥 美顏花膠雞鍋 ($298)

🥟 七彩餃子 ($108)

🐮 美國安格斯肥牛 ($198)

🍡 黑松露墨魚丸 ($78)
🍡 台灣牛筯丸 ($68)

🐠 中山無骨脆腩片 ($88)
魚類選擇都超多,我同媽咪都超鍾意呢個鯇魚片💓

🍜 手唧紫薯麵 ($88)

🥬 油麥菜 ($48)
啲菜塞到個籃滿一滿,份量值得一讚🥳

🌶️ 醬料 ($20/位)
值得一讚係呢度嘅醬料選擇都算豐富,仲有媽媽大愛嘅芝麻都花生碎,好香!