2022-05-22
❥ ੈ 香江花月‧₊˚♡ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ 最近超級人氣火鍋知唔知係邊度?係呢到啊🫰🏻超級懷舊𝗙𝗲𝗲𝗹!! 帶你穿越重回50年代的舊香港🙆🏻♀️感受昔日五光十色的華洋風尚文化🛺個場勁大勁寬躺,而且處處都係打卡位( ・᷄ὢ・᷅ )下次一定要攜帶閨蜜嚟瘋狂打卡丫!仲設有等候室,旁邊仲有間室🙈成間房都係波沒🫧勁瘋狂不停影相📸️嚟食野記得預留時間打卡😁!見人人食牛肉🙆🏻♀️今日試下佢啲海鮮先🥰ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ⊰⊹═══════════⊹⊱᯾湯底᯾秘製花雕豬肚🔹香濃嘅花雕味᯾勁多材料🫶🏻就算飲咗啲湯底都唔覺口渴😋᯾特色火鍋料᯾華人塔♒︎牛•豬•海鮮(蟹🦀️元貝·鮑魚·蝦·青口·大蜆)成座巴黎鐵塔咁🗼淨係個樣都贏晒啦😆♒︎牛肉同豬肉♒︎都整到玫瑰花咁🌹牛肉勁Juice😍食完一舊又一舊~成想再食多幾朵♒︎蟹🦀️♒︎睇落唔係街市行過見到嘅普通蟹🦀未煮熟而家係橙色😍教吓大家呢隻蟹會比較多肉至於佢叫咩蟹呢~我都唔知😆得閒真係要去街掃下街先得!🫶🏻而且蟹蓋啲膏超級正!♒︎鮑魚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)♒︎ 靚仔店員教我地大概1分鐘就食得因為佢哋介花介得比較深🙈果然不出佢所料食落岩岩
最近超級人氣火鍋知唔知係邊度?
係呢到啊🫰🏻
超級懷舊𝗙𝗲𝗲𝗹!! 帶你穿越重回50年代的舊香港🙆🏻♀️
感受昔日五光十色的華洋風尚文化🛺
個場勁大勁寬躺,而且處處都係打卡位( ・᷄ὢ・᷅ )
下次一定要攜帶閨蜜嚟瘋狂打卡丫!
仲設有等候室,旁邊仲有間室🙈成間房都係波沒🫧
勁瘋狂不停影相📸️嚟食野記得預留時間打卡😁!
見人人食牛肉🙆🏻♀️今日試下佢啲海鮮先🥰
⊰⊹═══════════⊹⊱
᯾湯底᯾秘製花雕豬肚
🔹香濃嘅花雕味᯾勁多材料🫶🏻
就算飲咗啲湯底都唔覺口渴😋
᯾特色火鍋料᯾華人塔♒︎牛•豬•海鮮
(蟹🦀️元貝·鮑魚·蝦·青口·大蜆)
成座巴黎鐵塔咁🗼淨係個樣都贏晒啦😆
♒︎牛肉同豬肉♒︎都整到玫瑰花咁🌹
牛肉勁Juice😍食完一舊又一舊~成想再食多幾朵
♒︎蟹🦀️♒︎睇落唔係街市行過見到嘅普通蟹🦀
未煮熟而家係橙色😍教吓大家呢隻蟹會比較多肉
因為佢哋介花介得比較深🙈果然不出佢所料
食落岩岩好~
♒︎青口♒︎,平視我都唔太好~不過佢哋嘅野食實在太新鮮
連青口咬落去都係鮮嫩多汁😋
♒︎蝦🦐♒︎亦好新鮮爽口彈牙~如果可以大隻啲就更加爽!
᯾火鍋配料᯾
♒︎三色餃♒︎
黑松露長腳蟹餃、芝士鮮菌餃、野生松茸餃
三隻都各有特色🫰🏻個人比較喜歡吃橙色果隻🫰🏻
♒︎三色丸♒︎鹹蛋黃、黑松露、蟹籽
鹹蛋黃超級特別🙈好吃😋其他兩隻都好香濃
᯾蔬菜拼盤᯾
♒︎花花綠綠♒︎成個盆栽🪴🙆🏻♀️超級吸睛💗
᯾特色小食᯾
♒︎芥末八爪魚🐙♒︎
竟然係新鮮辣椒八爪魚!真係第一次食新鮮嘅芥末爪魚
᯾特飲᯾(每人點選一款)
♒︎鳳琉香♒︎
杯上面嗰整個波波🫧真係唔捨得整爛佢