餐廳: 1963 木十豆寸
資訊:

2017-07-01 399 瀏覽
一開始俾哩間店名吸引左我既注意🚨 但永遠都記唔到個名 所以我就去研究下名字既由來⁉️ 之後發現係因為店既位置係唐樓 係1963年建成🏙 而隔離有棵樹 所以就拆散個樹字 變成木十豆寸🌳 哩一日咁啱係灣仔上完堂📝 lunch想食台灣菜就黎食下 入到去見到既裝修都好花心思 最特別係字粒印刷機 原來係特登由台灣訂返黎🇹🇼 仲有筷子上有唔同既四字詞語 幾得意👾-東坡肉飯 hkd$68睇落個飯唔係好多 以為會唔夠飽 其實東坡肉既份量都好多下 加上有三碟小點 所以係夠食🍴-滷肉飯套飯 hkd$65滷味拼盤再加滷肉飯 感覺份量幾多 可能係偏向正宗台南既元素 未必咁啱我地口味 整體一般般🙆🏻
東坡肉飯 hkd$68
滷肉飯套飯 hkd$65