2020-03-17
為咗答謝我一位好朋友,一直都想同佢食餐好嘅。聽講尖沙咀金馬倫道開咗間日本料理「一幸」都幾高質素,一於去試吓🤤 為咗俾佢一個驚喜,呢餐就由師傅發辦🍣 L型嘅bar枱剛好圍住幾位料理師傅,佢哋準備食物嘅時候,就好似做緊美術一樣,單係望吓啲食物,已經係一個享受。服務員非常細心,坐低嘅時候已經為我地準備濕毛巾同搓手液,然後師傅就為我地逐一準備食物。食物包括有前菜、 刺身、熱食、壽司、漬物、湯、水果、甜品幾個部份。因為實在整得太靚,所以都忍唔住花咗啲時間嚟影相,不過師傅仔好nice呀,一直都跟住我哋嘅節拍。成餐飯最令我印象深刻嘅係白子刺身, 師傅等我食咗落肚先到先同我講原來係魚嘅精囊😅 聽起來真係有啲嘔心, 不過唔試你就笨喇... 滑嘟嘟入口即溶,正呀喂🤤 赤海膽大大舊,差啲連飯粒都睇唔到👀 加埋元貝、右口魚圍邊做壽司,鮮味絕對係一絕。仲有雪場蟹,完全唔使加任何調味醬汁,入口已經十分鮮味🤤 汁燒鯛魚魚肉好滑又入味🤤再配埋餐廳自家製苦瓜、蘿蔔漬物,放啲入口清一清味蕾又可以再嚟過... 雖然真係食到好飽,但係見到面前嘅士多啤梨同靜崗蜜瓜+朱古力蛋糕又點可以停手吖❤️成餐飯師傅仔同我哋都有講有笑, 難得
成餐飯師傅仔同我哋都有講有笑, 難得又逗得我朋友鬼死咁開心,雖然比呢餐係肉痛少少,不過難得喺呢個時候可以開開心心過一個晚上,實在係好值得呀👍🏻👍🏻 如果下次可以有人請我嚟食就好啦😉