2015-10-21 2628 瀏覽
久仰中村藤吉嘅大名,作為抹茶控嘅我地,當然要去潮聖一番!是日星期日,有位好好嘅朋友11點已經去到攞飛,等我地三個可以慢慢先到,趁有排都未到我地就閒逛,耐唔耐嘟下個QR code睇下去到幾多號。不過有一陣子無嘟,一嘟就發現已經係31號,即刻搭𨋢上去,好彩未過! 呢度有個好貼心嘅服務就係可以將把遮寄存喺門口,佢會有個牌仔比你,咁就唔會攞錯遮啦!室內環境開揚,好舒服! 我地被安排坐窗邊位,唔洗同其他人搭枱  午餐時間緊係要食d鹹野啦...叫左單點嘅腐皮抹茶烏冬、抹茶蕎麥麵、同埋抹茶烏冬定食。老實講,烏冬同蕎麥麵兩款都好彈牙,不過抹茶味就無喇,反而配菜 - 腐皮同埋定食裡面嘅紅豆加抹茶啫喱仲好過d麵 到甜品喇...想一次過試哂咁多款式緊係要叫京之精選啦! 最好味嘅係抹茶雪糕...因為已經係成餐最濃抹茶味嘅一樣野! 紅豆加小丸子都唔錯,海綿蛋糕......食剩左!正所謂期望越大,失望越大,嚟中村藤吉當然要食抹茶嘅野,但如果只有幾款食物係有抹茶味嘅話,咁仲要嚟玩排隊嗎?
久仰中村藤吉嘅大名,作為抹茶控嘅我地,當然要去潮聖一番!

午餐時間緊係要食d鹹野啦...
抹茶烏冬定食
抹茶烏冬
腐皮抹茶蕎麥麵
叫左單點嘅腐皮抹茶烏冬抹茶蕎麥麵、同埋抹茶烏冬定食。老實講,烏冬同蕎麥麵兩款都好彈牙,不過抹茶味就無喇,反而配菜 - 腐皮同埋定食裡面嘅紅豆加抹茶啫喱仲好過d麵
京之精選