2018-10-07 533 瀏覽
我男朋友去完臺灣🏝之後一直好想嘗反臺灣魯肉飯的味道,看最近介紹該店,於是去食,一開始看到好多人係出面等,之後有個員工就問我地你如果唔想等介唔介意出去坐,我地當然唔介意,我地最初以為係個d係坐門口出面,點知係類似森林系列開放式露台個一種環境🙈,相反如果坐有空調的位就好迫,之後員工送了每人一支大約375ml黑豆漿😗(坐出面先有),出面唔會太熱,可以放心。我地叫左主菜魯肉飯,同埋2碟配菜,今次該店的魯肉飯同臺灣相比係最相似,食完好想再食的感覺,半流心的蛋有點太凍,肉切得精緻,一口牛的足感,有埋酸菜配飯食👍,只於鹽酥雞開頭食幾好食,食食下就很厭倦,落蒜頭太多,令到有反感情況,炸甜辣其實唔知咩泥,所以圈左嘗下,食落去又好似魚豆腐,不過好健康,好開胃,不過炸得太硬有點失色,同樣問題蒜頭太多,食唔到甜味😣

2018-09-24
  • 炸甜不辣