2009-10-07 14 瀏覽
今日約左d fd 出黎, 之前自己行一陣.有d 口痕又去買taiyaki 既魚魚黎食. 我哩d 死窮鬼又買最平o個隻啦今次食bacon egg $8. 見佢已經一早整定o係度, 都知已經凍晒, 但個店員仲同我講"睇熱"...拎上手的確只係微暖, 摸落個底有d 林林地食個魚頭, 都仲脆喎, 不過當然冇新鮮既咁脆, 有少少韌韌地. 但都ok呀, 佢d 粉漿有少少甜甜地, 就咁食都好味但係食頭o個啖竟然未到個咸. 要到第二啖先食到, 以前d 咸滿得好緊要, 依家... 退步了.我開頭以為個皮林可能係因為d 蛋漿, 但原來係用烚蛋, 我以為佢會用發好既蛋. 但味道都ok煙肉當然唔係煎, 只係蒸/烚過的. 煙肉好易咬開, 唔會一野就扯晒成塊出黎!依然好食, 但始終都係比以前食既差了.
今日約左d fd 出黎, 之前自己行一陣.

拎上手的確只係微暖, 摸落個底有d 林林地

依然好食, 但始終都係比以前食既差了.
2009-10-04