2014-02-08
之前一路 "的" 唔起心肝開帳戶寫食評, 但今次實在太過份, 以致嬲到我要第一時間報告, 希望減少其他人中伏啦!! 情況一: 一開始見到一位女侍應, 告訴她2位, 她只叫我自己搵啦, 執好嗰D 就去坐啦. OK~ Fine~ 咁咪自己搵位坐低囉~情況二: 之後想叫點心, 個個侍應都扮時運高, 明明有eye contact 都扮睇唔到! 要起身叫佢先無得扮睇唔到!!!!! 咁就叫點心啦.....點知佢話無得叫嘅.....你留意點心車經過啦..不過而家都無咩ga 嘞.. (當時3點, 他說4點就完全無點心) 咁諗住食吓佢嘅招牌懷舊嘢, 見金錢雞和鴨腳包都係各4件, 我哋2個人食驚太油膩, 便問可否各2件呢? 答案就當然係唔得啦..... 咁唯有淨係叫 4件金錢雞.情況三: 遇上點心車經過, 即刻分別要了蒸鯪魚球, 發財好市, 大吉大利, 馬拉糕和蒸排骨. 我唔一一詳述嘞~ 全部D 點心都好差吖!! 連應該好D 嘅馬拉糕都唔掂! 根本連點心皇又或者嗰D 做的士司機生意嘅凌晨點心店都好過佢多多聲吖! 不過仲未夠犀利喎~ 嗰個所謂招牌懷舊金錢雞完
OK~ Fine~ 咁咪自己搵位坐低囉~
我唔一一詳述嘞~ 全部D 點心都好差吖!! 連應該好D 嘅馬拉糕都唔掂! 根本連點心皇又或者嗰D 做的士司機生意嘅凌晨點心店都好過佢多多聲吖! 不過仲未夠犀利喎~ 嗰個所謂招牌懷舊金錢雞完全唔係嗰回事!! 簡直不知所謂!!!!! 一拎上枱, 知係剛剛番熱嘅, 碟底好多油! 明顯係連碟加熱嘅~ 見到個樣咁~ 雖然估到唔荒好食, 但都要食ga~ 叉燒係 "梅" 嘅!! 冰肉只係一舊無味而 "淋GG" 嘅肥豬肉!! 而雞肝勁囉~ 係又 "鞋拾拾" 又酸嘅!! 根本變壞咗吖!!!!! 我已經嬲到出唔到聲嘞!! 都廢事同佢哋講咁多吖! 即刻走去比錢埋單影埋張罪證就走喇!!!!!