2018-06-18
之前上網見有人介紹呢間嘅斧頭扒好吸睛,一直都想過黎試下。餐廳用紅磚牆身,感覺懷舊,好似置身於外國舊式酒吧內。餐廳著遍以中型桌為主,都岩嘅。因為呢度嘅食物份量好大每日新鮮生蠔,呢隻黎自蘇格蘭。蠔邊爽口,淡淡海水味。蠔湯 $68飲蠔湯過黎蠔吧飲就岩晒,因為呢度會將當日賣唔晒嘅蠔就brend左就最濃郁嘅蠔湯。重蠔者大愛。烤美國安格斯帶骨肉眼扒$698職員知我地個個搶住要selfie, 影完先幫我地拎入去切。呢邊食嘅位置係斧頭扒嘅落dd 位置,骨無甘大舊,但味道一樣軟稔有肉味。廚師拼盤 $198色彩繽紛,有煙三文魚、巴拿馬火眼、莎樂美腸、紫椰菜同火箭菜。作為一班人開胃嘅前菜就岩晒。炭燒海鮮拼盤 $298有魷魚、大蝦、帶子、螺,勁豐富。Share 食都唔會覺得麻煩。法國rouge 鵝肝意大利飯 $178鵝肝油滲滿每粒飯粒,每啖都食到濃郁creamy 嘅口感。B-cup 雪糕新地 $98 優惠價(4-6人份量)食到飽飽de, 雪糕作結尾就最岩。朋友生日可加生日牌、蠟燭當做生日甜品。四個大雲呢拿同朱古力口味嘅雪糕球、朱古力威化筒、底層仲有啫喱糖、brownies 、脆米。多種口感一啖放晒入口,好滿足
餐廳用紅磚牆身,感覺懷舊,好似置身於外國舊式酒吧內。
餐廳著遍以中型桌為主,都岩嘅。
因為呢度嘅食物份量好大
每日新鮮生蠔,呢隻黎自蘇格蘭。
蠔邊爽口,淡淡海水味。
蠔湯 $68
重蠔者大愛。
烤美國安格斯帶骨肉眼扒$698
廚師拼盤 $198
作為一班人開胃嘅前菜就岩晒。
炭燒海鮮拼盤 $298
有魷魚、大蝦、帶子、螺,勁豐富。
Share 食都唔會覺得麻煩。
法國rouge 鵝肝意大利飯 $178
鵝肝油滲滿每粒飯粒,每啖都食到濃郁creamy 嘅口感。
B-cup 雪糕新地 $98 優惠價(4-6人份量)
食到飽飽de, 雪糕作結尾就最岩。
朋友生日可加生日牌、蠟燭當做生日甜品。
多種口感一啖放晒入口,好滿足。甜品果然係一餐飯完美嘅句點。