巧得鍋

How Awesome
餐廳: 巧得鍋
資訊:

2022-07-06 97 瀏覽
想食雞煲朋友同我推薦左呢間巧得鍋,今日早收工就過來試下味道。呢度坐位好闊落,就算叫好多嘢都夠擺張枱啦。點菜前店員會送上九宮格調味料供客人自助調醬料,有鮮辣椒又有辣椒油,有蒜蓉泥又有炸蒜蓉,調味選擇多樣又豐富。麻辣雲耳前菜有呢個麻辣雲耳幾開胃,酸酸哋又唔會好辣。巧得招牌雞煲(半隻小辣)兩個人叫左半隻份量啱啱好,辣度都係唔算好辣,下次可以試下中辣。雞件食落感覺肉質鮮嫩,雞煲湯汁濃郁調味一流。配件豐富有三色椒又有洋蔥,小小麻又熱辣辣哋,好惹味。食完雞煲就可以加水打邊爐,享受打邊爐的快樂啦。自家太極墨魚釀冬菇拼手打鮮蝦丸蝦丸蝦味濃又彈牙,每一啖都食得到一粒粒蝦肉,真材實料又新鮮!墨魚丸同冬菇配搭口味好特別。蜂巢豆腐拼日本蟹柳豆腐浸一陣先食,既香口又索左湯底嘅味道。蟹柳唔可以煮太耐會散開,浸幾秒就可以食得,好鮮甜長城午餐肉拼鴨血午餐肉切得大塊又厚身,每次打邊爐都好鍾意食鴨血,呢度嘅鴨血好鮮嫩,點上醬汁好爽口。士多啤梨沙冰.鮮果特飲飲品叫做兩款,士多啤梨沙冰好大一份,即叫即整,飲落口好濃嘅士多啤梨味。鮮果特飲有薄荷味又有菠蘿肉仲有檸檬,果味豐富夠晒清新。

麻辣雲耳
前菜有呢個麻辣雲耳幾開胃,酸酸哋又唔會好辣。
巧得招牌雞煲(半隻小辣)
食完雞煲就可以加水打邊爐,享受打邊爐的快樂啦。

自家太極墨魚釀冬菇拼手打鮮蝦丸
蜂巢豆腐拼日本蟹柳
豆腐浸一陣先食,既香口又索左湯底嘅味道。
蟹柳唔可以煮太耐會散開,浸幾秒就可以食得,好鮮甜

長城午餐肉拼鴨血
士多啤梨沙冰.鮮果特飲