2018-12-14
聽過唔少朋友都講過呢間丼飯,今次我都要去試下先得,丼瀛位於觀塘apm後面既工業中心區,地理位置上都幾方便架!一上𨋢望左手邊就望到餐廳大大既招牌,非常顯眼亦都好好搵😀今日都幾肚餓嗌左好多野食,有呢個香桃蟹籽沙津同2個主食包括龍蝦刺身爆丼同呢到招牌既築地壽司杯🤤沙津真係絕對好食,青瓜絲同蟹柳絲嘅份量條配得啱啱好加埋酸酸甜甜嘅沙律醬同埋香桃真係一流嘅配搭,以佢嘅蟹籽令到成個沙律都好有口感。到左食今次既主角都係我最中意既龍蝦丼啦,佢連原隻龍蝦都上埋真係誠意十足,餐廳會幫我地起肉之後放返係蝦殼上面,配埋其他刺身令到成個丼飯食得又睇得,佢既龍蝦肉好新鮮同爽甜彈牙。而佢既壽司杯都好特別,佢將唔同既壽司放係杯上面一字排開,真係好壯觀,連隔離枱都忍唔住要問下係乜黎🤭食完之後其實都好飽啦,但係我哋坐咗好耐喺度傾計所以決定嗌啲串燒同天婦羅食,佢嘅天婦羅份量好多,有三隻蝦同埋秋葵冬菇大葱蘿蔔,真係好夠我地一路傾計一路食。而我最鍾意佢嘅燒玉子串燒,3粒細細粒又易入口,外表脆脆地送酒一流💕
到左食今次既主角都係我最中意既