2016-09-21 222 瀏覽
早排TVB介紹左呢間以Factory做主題既餐廳, 今晚我終於食到喇! 入到去好似置身係工場咁, 牆壁更裝飾成貨櫃一樣…亦有安全帽,地盤工衣等提供比我地影相! ------------------------------【春川辣炒雞排】星期二特價HK$220 (原價HK$270) 呢度每個weekday都會有指定特價菜式, 今晚就食左呢個春川辣炒雞排. 雞排已經預先炒好, 係穫中間只需再稍為炒一下就OK! 旁邊有粟米粒, 兩色芝士同蛋漿…係火爐上, 兩色芝士慢慢熱溶, 而蛋漿慢慢礙固. 首先食左穫中間既雞排先, 雞排已被切成一小塊, 漿汁好夠辣, 如果點少少芝士, 可以中和少少辣既味道. 除左雞排外, 仲有蘿蔔同少訐韓國年糕, 亦非常入味~ 食得辣既朋友, 應該幾中意呢個辣炒雞排~ 旁邊已礙固既蛋, 可以切件咁吉黎, 好香滑同埋有淡淡既蛋香味.【Seafood Pan Cheese 海鮮芝士】HK$150 平時食Pizza都會揀食厚批, 薄批或者有新口味既餅底. 但呢度既Pizza餅底你係冇得揀!!! 因為係冇餅底既PIZZA, PIZZA上面放左兩件蒜蓉包, 剛剛焗起都幾脆身,

平時食Pizza都會揀食厚批, 薄批或者有新口味既餅底. 但呢度既Pizza餅底你係冇得揀!!! 因為係冇餅底既PIZZA, PIZZA上面放左兩件蒜蓉包, 剛剛焗起都幾脆身, 而因為冇餅底既關係, 所以係要用匙羹”不”黎食, 芝士做到拉絲效果, 入面有魷魚,三色椒, 洋蔥, 橄欖…食落比較糊口, 感覺似食緊薯蓉咁, 食pizza有咁既口感都幾特別!

【Mangoade】HK$55
初時第一啖飲覺得好甜, 但冰慢慢溶化, 甜度都可接受, 入面有少訐芒果肉…

【Coke】HK$30