2019-09-30
有說“辛苦搵黎志在食”,呢個月既schedule都排得幾密,所以呢晚就選擇忙裏偷閒,同朋友去食自助晚餐,慰勞一下自己xppp朋友知道呢間酒店都算係新酒店,而近期就俾Hyatt個邊收購左,係間5星級既酒店,但價錢都唔算太貴,所以呢晚就訂位同我一齊吃個飽~~而酒店呢期仲轉左新主題,主打有機食物,所以場內絕大部分既蔬菜同水味,甚至部分既調味香料都係有機種植,每日新鮮運到架!我地率先行左兩個圈,食物區主要分成兩大位置,一方係沙律刺身冷盤同甜品,另一方則係以熱莗熟食為主~~當中既海鮮冷盤種類繁多,仲有又長又粗身既蟹腳同龍蝦添,refill得好快,全部唔需要擔心無得食xpp而日式刺身既質素亦相當有驚喜,每日會有5款固定既刺身(吞拿、三文魚、油甘魚、甜蝦同鯛魚),其餘兩款就會視乎當日既供應而訂~~當中既甜蝦同油甘魚都好高質好鮮甜,自己前前後後都encore左三、四次xppp熱莗熟食方面唔算話十分多,但類別都好齊全,不論係中式、西式、港式、泰式,甚至係印式既菜色都有所提供~~除左有一般常見既西式海鮮濃湯之外,每晚亦都會有不同款式既燉湯,當晚既係肉排螺頭湯,飲落清甜味鮮!!除左有靚湯飲,呢到既蔬果汁都係
除左有靚湯飲,呢到既蔬果汁都係由有機蔬果鮮榨而成~~自己最中意味道清甜帶有微酸既蘋果汁,而朋友就力推冰涼解暑既西瓜汁!!!
而我最期待既甜品corner都無令我失望,除左有精緻小巧既撻品糕點之外,仲有一大個雪糕櫃,總共有12種口味既gelato,未食都已經令我雙眼發光✨✨✨
新鮮有機既水果亦都有六、七款架~~
淨係要試晒d甜品已經要行兩三round,對於我呢個小甜魔黎講,絕對係大滿足呀❤️❤️❤️