2021-09-13 247 瀏覽
去到長洲呢個覓食好去處,就當然唔會喺一間餐廳度食到飽晒啦!食咗幾間唔同嘅熟食之後,就嚟到島中坊研呢度食甜品喇🏞️。由於甜品款式太多,睇到眼花花,今次就叫咗甜品拼盤,一次過滿足晒幾個願望。由於我哋係兩個人share,分量就啱啱好,如果一個人嚟食嘅說,呢個份量就會好飽喇。甜品分別有提拉米蘇☕、蛋糕、布丁同雪糕,其中特別嘅就係佢嘅提拉米蘇,我認為係必食之選!佢嘅酒味比較重🍾,質地都夠滑,擺盤亦都好吸引,可以話係打卡必備之選。另外焙茶芝士蛋糕茶味同芝士味嘅配合平衡,餅面亦帶有焦香味道,分量十分,唔會食一兩啖就已經無晒😋。總括來說,甜品拼盤嘅分量、賣相、味道都十分好,建議選擇困難症嘅朋友可以揀呢個試下!喜愛程度:🍰🍰🍰🍰

喜愛程度:🍰🍰🍰🍰