2018-10-22 188 瀏覽
一家人去食飯,有人提議食放題,有人推介食元朗極尚大瀛喜,因為位置方便,而且食物選擇好多,質素又唔錯,味道有幾好食,所以一致贊成去極尚大瀛喜。餐廳地方好大,畫左一個地方放沙律前菜,雪糕甜品、仲有熱食區等等,亦有好多飲品櫃,飲品選擇非常多,有烏龍茶、檸檬茶、韓式飲料⋯前菜: 芝麻八爪魚/蒜味螺肉/中華沙律菜芝麻八爪魚好香芝麻味,八爪魚亦都好彈牙蒜味螺肉嘅蒜味好香濃,螺肉亦都好彈牙,個醬汁好濃,好惹味,做前菜一流串燒牛舌牛舌好多汁,好夠味,而且爽口,咬落有質感,呢串牛舌好出色;加上牛舌上的黑椒,更能提升牛舌的牛味芝士蘑菇釀雞翼芝士蘑菇出奇地同雞翼好夾,雞汁滲入芝士蘑菇入面,去哂骨,食都食得好方便蒜香牛柳粒牛柳粒毎一粒都好多牛肉汁,加上炸蒜片,脆卜卜,好有口感炸蝦餅同平時泰國餐廳既炸蝦餅既味道差不多,又熱又脆又彈牙,加上泰式辣醬,絶配軟雪糕機呢度有部軟雪糕機,可以自己整,加上自己喜愛既配料,一流;除左軟雪糕,仲有其他雪糕雪條任食,夏天一流平時好少食放題,今次呢間極尚大灜喜令我對放題完全改觀,放題既質素其實可以好好,好過好多自助餐!而且價錢合理,性價比超高

前菜: 芝麻八爪魚/蒜味螺肉/中華沙律菜
芝麻八爪魚好香芝麻味,八爪魚亦都好彈牙
串燒牛舌

芝士蘑菇釀雞翼
蒜香牛柳粒

牛柳粒毎一粒都好多牛肉汁,加上炸蒜片,脆卜卜,好有口感
炸蝦餅

軟雪糕機