2017-09-30 132 瀏覽
我同老公點左「牛魔王」走芝士,「蝦兵蟹將」「炸魚薯條」同汽水一杯,「蝦兵蟹將」同「炸魚薯條」係合理時間到,味道講真,一般,我地點既「牛魔王走芝士」一直都未黎,第一次追,侍應話做錯左「黑松露和牛」仲同我講價錢貴啲,都有芝士,問我地等,定食呢一個,我走得芝士,即係話唔食得芝士,絕對唔係平定貴嘅問題,好喇,我地等,等左一陣,第二次,黎左「牛魔王」,點知都仲係有芝士,個侍應走返入廚房,我哋仲聽到個侍應喃喃自語問廚房識唔識中文,好喇,我地又再等。第三次,終於等到「牛魔王走芝士」,點知今次連帶住既係一隻活生生,係個Burger上走來走去嘅曱甴,我第一眼望到都打個特,個侍應嗰時望住我,已經冇嘢好講,飛奔返入廚房,其實等咗咁耐我地已經諗住走架啦,點知個侍應換咗另外一隻碟(白色既),將同一個burger拎比我地,果一刻我哋真係呆左。當然我哋以9秒9既速度離開餐廳,諗住俾錢啦,點知連張單都錯,收埋我「牛魔王」既錢,最後佢free左我一杯汽水同埋俾咗九折我地。我明白飲食業難做,但同一台客,咁樣出錯法,係咪太過分呢?走芝士真係咁難?
2017-09-29