2021-10-23 36 瀏覽
山林道出名多特色小店,今次黎到依間比佢既 門西淋牛豬vs蝦兵蟹將 吸引到既JUST’er Bar & Restaurant,諗住一試佢依個巨型拼盤。一黎到,餐廳既霓虹燈裝修十分吸睛,忍唔到都要打一下卡。打卡過後,諗住諗到唔諗就嗌依個 門西淋牛豬vs蝦兵蟹將 ,點知⋯⋯午市得午餐選擇⋯⋯失望既心情,唯有放題式既嗌返夠本。份量十分充足,不過味道偏淡,並冇太大油膩感,假如可以炸得更加脆身,相信會相當適合邊食邊傾計。厚實既玉子,口感似蛋糕,味道偏甜,同我心目中較喜愛的咸食嫩滑玉子燒有不一樣既感覺,雖然只有5件,但飽足感異常高。黎到主食部分,牛扒一上枱,我心諗 做乜又有薯條既⋯⋯,可能係我冇留意,不過假如order既時候可以提醒一下配菜會有薯條,咁我小食就可以揀另一樣喇🥲不過anyway都係我自己睇漏左既!牛扒係西冷既部分,牛味充足,只需要點少少海鹽已經好足味,熟度拿捏不錯,雖然我偏好生啲,但依個熟度亦未令牛扒本身變韌。西班牙辣汁,一睇個感覺就令人覺得惹味,整體感覺都係偏甜,茄汁味偏濃,海鮮既部分,蜆處理得相當好,熟度剛好,十分鮮甜,選用有挑選既食材,蝦同青口相對就冇咁出色,不過在失。飲品方面,

一黎到,餐廳既霓虹燈裝修十分吸睛,忍唔到都要打一下卡。

啤酒薯條

厚燒玉子

美國安格斯Prime西冷

墨西哥風海鮮蕃茄意粉

典奇奶昔&菠蘿熱情果沙𣲙

飲品方面,本日最推介就係依杯曲奇奶昔,奶味曲奇味有層次感,互相唔會有唔協調感,甜度不會太高,恰到好處。熱情果冰沙,味道好fresh,食西餐一整餐落黎難免會感覺有少少膩,佢就剛好有解膩重啟味蕾既作用。
典奇奶昔&菠蘿熱情果沙𣲙