2022-12-15 51 瀏覽
一入到間餐廳已經覺得好正!佢成個裝修都有種MK味,啲霓虹燈同啲配色都有讓我回到當年後生嘅MK年代,睇真啲,嗰隻觸角馬都真係寫住Very MK!正!今次嚟到專程想試下佢嘅新作,之前海陸空大餐已經超正,大件夾抵食,估唔到今次呢個「德州分筯錯豬仔骨」真係冇得輸,足四磅真係再大件夾再抵食啲!佢成分嘢放枱面之後,真係蓋哂成個枱面咁,夠哂霸氣!而佢呢隻分筯錯嘅骨比佢煮得好冧,啲肉又入哂未!上面再加上一層黑椒汁令佢再野味啲!佢每一條骨都好分明,只要用手指公同食指夾住舊骨,然後向右一扭,個叉一頂埋去,係成條⻣可以甩哂出嚟!然後就當然後啖啖肉,勁多汁!再配上佢嘅酸瓜,都係大大件,可以切成一份份咁配上啲肉,食落都好開胃,雖然係大份,都係越食越有!底仲有大量薯菜,都仲未完!仲要邪惡到有兩塊芝士可以比你夾包食,食法都有得㨂埋!!真係啖啖都充滿口感!之後我地再叫咗一大壺洋甘菊蜜糖茶檸檬,估唔到都個味都調得好好,清得嚟又可以解油,仲要咁壺,慢慢嘆!呢餐真係好滿足。