2021-11-22 153 瀏覽
唔講真係唔覺VCITY一田入面有呢間小店 - 天魔,通常只會留意到天仁茗茶,就算留意到都冇衝動去試,今次終於都去左食,兩個人叫左個套餐,簡2個MAIN+2個小食加2杯飲品(部分小食、MAIN需加錢),最後埋單$126。特別一提,佢地初一、十五有素食提供,好似而家聖誕就推出左素威靈頓,認真特別。千層麵★★★★☆份量啱啱好,唔會太多太少,千層麵加埋D細滑薯嘅蓉、肉醬、芝士,入口層次豐富,但又唔會過分奶同太芝士,唔會食幾啖就覺得太膩同濟。肉醬分佈得好平均,味道幾好,但個人覺得如果可以再酸少少就更加惹味,推介推介。韓式炸雞漢堡★★★★☆個包真心有驚喜、誠意,個麵包有烘熱,食落係酥脆,唔係普通好淋嘅麵包。同埋意外地個炸雞、泡菜放落漢堡都幾夾,韓式炸雞外脆內JUICY唔乾身,泡菜酸酸地,加埋個沙律醬、蕃茄塊好夾。食落開胃又好味,正~朱古力Brownie★★★☆☆套餐入面加$5,入口個口感比較濕潤,唔知係咪放左入雪櫃。但食落都唔會太甜同太膩,重朱古力味,味道Overall正常。🌟總括:食物有誠意,味道好,服務好,價錢合理,絕對會ENCORE,值得支持嘅一間小店。

★★★★☆
★★★★☆