餐廳: 龍薈 (良景廣場)
資訊:

行完菠蘿山諗住近近地坐得舒服去嘆個早茶,以前好耐未裝修之前黎過一次,因為員工既服務態度好惡劣,所以唔會再幫襯。裝修完就比多次機會呢間酒樓,我早上10:30入坐,早茶至到11點正,我入單時間大約10:38分,等到11:18分都未有野食,於是搵左個樓面跟進,完全冇理會過我之餘,我以為佢一路搵單幫我跟緊,我發現開卡果位呀姐原來寫錯左台號,188寫左189,我同搵緊單果個呀姐講,佢一句就得埋黎「哎,我唔係搵緊你果張單呀」態度惡劣。於是我搵左一位男部長跟進,佢搞完一大輪,話搵唔到我張單,掉左張午市點心紙比我叫我再落單,男部長仲要話「你要走就走,我都搵唔到張單,咁點啫?」我話ok! 然後搞左成粒鐘,乜都食唔到。

2020-04-30
早餐