2022-07-15 199 瀏覽
原來屯門都有又平CP值高嘅星馬菜「KAYA」。今日行過至知這位置又轉左手。星期六都有午餐供應,見到等位嘅人唔算多,就試試吧!打開餐牌想食嘅嘢都有好多。我哋今次就叫左:馬來燒雞配雞油飯、檳城蝦麵同海南雞飯飲:香茅青檸荔枝梳打、凍桔仔話梅冰同馬來拉茶。先來馬來燒雞配雞油飯,一睇就份量十足。燒雞燒得好香脆但又唔會燒到乾柴柴,好香燒汁味,而個雞油飯配埋旁邊嘅咸魚仔花生一齊食,好惹味檳城蝦麵有點似冬陰功湯,但就無咁酸同無咁辣。麵上有蝦、豆卜、五花腩肉同雞蛋,擺得好整齊,賣相幾好,而味道就不過不失海南雞飯應該係星馬餐廳嘅主打掛,但黎到見到賣相+份量都真係相當唔錯。飯應該同燒雞的飯一樣,香雞好滑唔肥,啖啖肉所有拉茶嘅共通點只有一個「好甜」而另外兩杯特飲唔可以話好特別,但炎炎夏日係消暑嘅飲品整體我哋都覺得佢哋食物唔錯,應該會繼續支持
原來屯門都有又平CP值高嘅星馬菜「KAYA」。

飲:香茅青檸荔枝梳打、凍桔仔話梅冰同馬來拉茶。

雞好滑唔肥,啖啖肉

所有拉茶嘅共通點只有一個「好甜」

而另外兩杯特飲唔可以話好特別,但炎炎夏日係消暑嘅飲品

整體我哋都覺得佢哋食物唔錯,應該會繼續支持