2021-03-13
屯門竟然有一間日式居酒屋🏮位於屯門彩華花園地下,大大個招牌寫住《留民料理》😍舖頭裏便非常之多精品擺放成間餐廳😱😍店員姐姐亦非常有笑容對住我哋!而且仲好有禮貌!呢個真係值得一讚!坐低之後佢仲好細心介紹今日主打嘅晚餐有啲乜,同埋招牌菜係乜!咁我哋當然聽店員姐姐講啦!我哋分別叫咗四樣嘢,呢啲都係佢哋嘅推介🥰日式生炸乳鴿依家非常之yummy!肉質非常豐滿!而且非常滑!唔會鞋颯颯!亦都唔會揸到乾爭爭!陳年瑞士汁原隻德國滷豬手豬手非常之大隻,切落去非常軟身!豬皮非常之入味彈牙,感受到非常之多嘅骨膠原!😛呢個份量都幾大㗎真係!一上枱我哋都嚇咗一跳!而且價錢亦唔貴!真係值得一試!麻辣牛筋麻辣牛筋聽個名都非常之特別,麻辣適合香港人口味,唔會辣到食唔到,係辣到你想繼續食!麻辣同牛筋配合得天衣無縫!牛筋軟身,嗰種軟棉嘅口感,冇得輸九州豚肉燒肉汁燴飯呢個燴飯每啖都食到噏頭,佢嘅秘製醬汁!提升左燴飯嘅層次感!豚肉亦非常可口!呢個都好大份!😘真係有驚喜!
位於屯門彩華花園地下,大大個招牌寫住《留民料理》😍
舖頭裏便非常之多精品擺放成間餐廳😱😍
我哋分別叫咗四樣嘢,呢啲都係佢哋嘅推介🥰
日式生炸乳鴿
亦都唔會揸到乾爭爭!
陳年瑞士汁原隻德國滷豬手
麻辣牛筋
九州豚肉燒肉汁燴飯
呢個燴飯每啖都食到噏頭,佢嘅