2023-09-25 183 瀏覽
📍 鮨亭(屯門)餐廳以日本居酒屋🏮🇯🇵裝修,好有feel ~仲係寵物友善餐廳,設有户外位,可以比有帶寵物嘅主人,坐外面享用晚餐🥣食材每日新鮮由日本直送,新鮮可靠~坐吧枱更可睇住師傅的刀工,好享受😎三味之前菜🔸柚子大根漬,海蜇,生芥辣八爪魚粒,三款前菜各有特色,由淡至濃味,由清新至芥辣。令整個感覺好特別。🔸時令鯛魚,深海池魚日日新鮮運到既鯛魚,今次鯛魚係食金麥成長,十分罕有。肉質果然不同,入口即化,而且好重魚油味,一咬落去己經係魚油香充滿整個口~肥美既深海池魚,都非常美味😋🔸拖羅脆餅新鮮既拖羅冇腥味之餘,仲入口即溶~加埋卜卜脆既餅乾🍪果然係襯酒的小食👍🔸清酒煮蜆呢個蜆都幾大隻肥美,完全冇沙,有鮮甜湯飲,裏面仲有啲好甜嘅洋蔥食🧅小食以串燒作結尾~🔸 日本青椒仔細細條好容易入口,燒得唔會太乾,外脆內爆汁,不愧為日本直送~🔸豚肉韮菜卷外層豚肉包住,入面充滿韮菜,一咬落去豚肉既肉汁己經湧哂岀黎,韮菜及細豚肉嘅油份,更滋味~
📍 鮨亭(屯門)
餐廳以日本居酒屋🏮🇯🇵裝修,好有feel ~
食材每日新鮮由日本直送,新鮮可靠~
坐吧枱更可睇住師傅的刀工,好享受😎

🔸時令鯛魚,深海池魚
肥美既深海池魚,都非常美味😋

🔸拖羅脆餅
🔸清酒煮蜆

小食以串燒作結尾~
🔸 日本青椒仔
🔸豚肉韮菜卷