2015-12-27 870 瀏覽
小學雞朋友住大圍,雖然對於我呢個住九龍既朋友黎講,遠就遠左少少,但係為左就朋友,約會自然離不開大圍。上網見到屋邨入面有一間韓國餐廳咁多人話好食,一於試下!當我走入屋邨完全唔會想像到有咁特色既餐廳,當然,行到入嚟遠遠已經比佢吸引到我既目光! 呢度既裝修同一貫韓國餐廳一樣自成一格! 餐牌多元化,各種韓式食物飲料。兩個人食左以下既野食: 韓國前菜+紫菜湯,泡菜同芽菜自己一向都係麻麻地,反而紫菜湯有驚喜。因為好少韓國餐廳前菜跟埋紫菜湯,而且入口清清地,用料充足,好多紫菜,誠意十足! 清河醉雞翼,用上韓國酒,唔會"太醉",雞翼大大隻,醃得夠入味! 醬醃莞島鮑魚,鮑魚係蒸熟後,再以醬油同20種配料醃製,食既時候有配上醬油蟹汁,鮑魚夠爽,而且貼心地切片,方便進食! 韓式大蔥蜜糖炸雞,雞好滑,唔厚粉,配上蜜糖,唔會話好"炸"!仲有洋蔥絲伴碟,連埋一齊食仲好食。 亞之媽街頭炒豬什錦,店員會主動協助炒豬什錦,食客就可以坐定定等食,服務一流!豬什錦足料,豬腸,豬粉腸,豬腩片,魚片,粉絲等等。煮完個鍋既辣味可以蓋過部份豬內臟既"蘇"味,佢既辣唔會話辣到食唔到,好野味! Sister炒飯,用剛剛食到剩番四分一

呢度既裝修同一貫韓國餐廳一樣自成一格!

餐牌多元化,各種韓式食物飲料。兩個人食左以下既野食:

Sister炒飯,用剛剛食到剩番四分一既豬什錦加上飯,紫菜,芝士同蛋炒。店是員又一次協助去炒,炒出嚟好香紫菜味,飯因為落左芝士去炒,好黏,仲見到一條條芝士絲。

忌廉插柚子沙冰,味道清清地帶柚子味,而且仲有柚子肉,好味!

韓國菠蘿冰,原隻菠蘿大大個,外形吸引,菠蘿汁唔酸帶少甜,睇得又飲得!

小學雞朋友都話呢度有咁好食既韓國餐廳真係超水準,第時應該係我地約會既飯堂 =P