翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2022-05-26 368 瀏覽
同屋企人食飯, 揀間食中菜既餐廳一定冇錯, 自己又私心想食海鮮, 就揀左呢間食蟹既餐廳餐廳係尖沙咀, 晚飯時間都幾多人, 好彩我一早BOOK 定位, 餐廳都有大卡位坐, 張枱夠大, 放晒食物都唔會好迫😙食物方面, 有好多款唔同既小菜可以選擇, 有海鮮頪既, 又有小炒類既, 有D仲要係平時好少見既菜式, 仲有部分菜式做緊8折! 連佢既招牌蟹都有8折, 我就梗係叫返隻黎食LA!😛黃金流沙蟹: 見店員拎上枱就已經覺得好有氣勢, 蟹既份量十足, 兩個蟹鉗超大隻, 店員見我唔夠力, 仲主動幫我開蟹鉗, 開完見到入面啖啖肉! 加埋佢既鹹蛋黃同麵包糠整成嘅流沙,蟹肉甜得來又有流沙嘅脆口,真係超正😍😍😍山楂炸蝦球:呢個又係好正嘅炸物,佢嘅蝦爽口彈牙,足足有成個手掌心咁大,炸衣又夠薄,真係十分滿分🥰柑橘汁一字骨:呢個一字骨嘅醬汁,有好特別甘甜味道,骨嘅肉煮得好入味,襯埋飯一齊食,相當唔錯☺️香芋蝦肉浸娃娃菜:食咗咁多肉梗係要叫返碟菜啦,估唔到呢道菜都咁有驚喜,佢唔係普通嘅上湯浸娃娃菜,佢個菜應該係用高湯嚟煮嘅,入面嘅配料十分足,令到佢嘅鹹鮮味出晒嚟,連個湯都俾我哋飲晒😋呢間餐廳嘅小菜真係冇得彈,屋企人都食

呢間餐廳嘅小菜真係冇得彈,屋企人都食得好滿意,仲話要再約多啲人嚟😍
2022-05-23