2019-04-05 104 瀏覽
今日,5/4/2019, 清明時節掃完墓後,去屯門搵食,突然醒起呢間火水爐,專做招牌花膠粉麵,所以即刻去試下。你間舖裝修好懷舊,好有特色,有霓虹光管 又有電影片段poster ,不論枱櫈格局,都係懷舊設計,裝修擺設,都花咗好大心機。星期六日 公眾假期 麵冇平時嘅午餐或者下午茶餐都冇 今日只可以散叫。我哋兩個人, 叫咗: 花膠蟹肉蟹膏肉餅蒸飯$60 加凍飲加$9呢個飯係用砵仔蒸嘅 朋友話 食到係有蟹肉蟹膏, 蒸飯都蒸得幾好食, 但話佢落咗啲腩汁喺肉餅面, 畀啲藍汁咁過曬啲肉餅味, 所以覺得麻麻地。我食呢個係花膠牛腩水餃米粉 $58 加左杯熱咖啡 $8有兩件花膠,兩隻水餃,三嚿牛腩,另外搭兩舊冬菇畀你。 食落花膠 有啲淋patpat,一食就知唔係靚嘢,水餃就一般,水餃心都唔太熱,牛腩就啖啖肉 都係一般野, 冬菇唔夠淋,我嫌梗咗啲,不過送嘅就算了, 米粉比較硬 我就唔太鍾意,個鮮雞湯底 都幾好飲,有雞味, 但都畀啲牛腩汁混濁咗,有點可惜, 下次要試真啲唔可以加牛腩汁。 其實 有花膠嘅粉麵,呢個價錢都ok可以接受, 杯咖啡就幾好飲。呢度主打係食花膠,但個招牌花膠我就覺得麻麻地,你話特登嚟試下
我哋兩個人, 叫咗:
花膠蟹肉蟹膏肉餅蒸飯$60 加凍飲加$9

我食呢個係花膠牛腩水餃米粉 $58
加左杯熱咖啡 $8

呢度主打係食花膠,但個招牌花膠我就覺得麻麻地,你話特登嚟試下 都可以試下食,欣賞下佢懷舊嘅設計,嘆下,打下卡,都可以,另外佢夜晚應該係做火鍋生意的。 我哋一路食,一路聽住佢播嘅許冠傑金曲,覺得好正,我自己仲唱埋一份,因為我哋去食嘅時候,都三點零鐘,人唔太多,嗰度有超過十幾張枱,當時入去得幾台客, 所以都唔覺得佢哋會趕你走, 坐住食都覺得舒服嘅。

2019-04-05