2018-07-24 4308 瀏覽
今日放工約左女朋友食晚飯,就試左去尖沙嘴既Diletto。佢係行fine dining既路線,所有dress code 係有requirement,至少都要smart casual。 入到去覺得餐廳裝修高尚,環境氣氛好好,好有情調。 佢有唔同既前菜如salad同platter,亦都有餐湯,意大利麵同飯同比薩。佢亦都有幾多既main courses如海鮮,豬牛羊都有。之後我地就決定叫Caesar Salad (HKD 118),Assorted Seafood Pizza (HKD 278)同埋New Zealand Lamp Chop (HKD 318)。先想講既就係就係比薩。佢係一個海鮮比薩。而材料有蝦,魷魚,蟹肉,青口,mozzarella cheese,車厘茄。另外,仲用左橄欖油同千島醬。個人覺得賣相唔錯,分量又大,未食已經聞到好香既芝士味。一食之下,口感非常豐富,海鮮好好味。之後店員送上意大利麵包,非常鬆軟,而且我地可以點黑醋和橄欖油調味。個沙律有長葉萵苣,培根,parmesan cheese,油炸塊麵包,凱撒酸奶醬。賣相唔錯,用料都足,係個唔錯既開胃前菜。最後黎既係個羊架,有

Assorted Seafood Pizza

麵包

Caesar Salad

最後黎既係個羊架,有3件,我地要左medium,肉質非常鮮嫩,唔韌好稔
。 佢有個種醬可以點: 薄荷醬,芥末醬同燒汁。個人黎講比較鍾意薄荷醬,有涼涼地口感帶微甜。
New Zealand Lamp Chop

2018-07-17