2011-04-17 36 瀏覽
滿心期待。酒店未正式開業已經不停打電話去試圖留位,終於在三月定到枱。四月中一開業即刻去,順道慶祝食神生日。 到正日,一路都冇收過電話的reconfirmation, 唯有自己打去to play safe!真係恭喜灑reservation 話冇我地的booking, 需然好有禮貌,但聽得出個語氣質疑緊我地係白撞。仲堅侍話如果有定枱,佢地一定有record、吾會搞錯!仲話已經fully booked, 冇灑枱。我地已經表明枱就一早定咗,mistake佢就made咗,總之佢就諗掂點搞掂啦!一個鐘後仲未覆返有冇枱,唯有又打去吹。回覆係未確應到,大約六點先答到我。真係嬲到爆,當我walk-in客,即係叫我行住等standby. 最好笑仲企圖sell我lobby lounge,話個view仲靚。多謝灑,我未想係102樓食burger住,我要嘅係fine dining呀吾該,如果吾係我洗吾洗成個月前book呀!又一個鐘,終放覆有冇枱。「吾好意思我地好辛苦終於搵到張枱比你,不過吾係你之前book的窗口位,同埋請你六點半來、八點要還枱。」嘩,辛苦灑喎!我諗吾到坐係102樓的中間位同坐係樓下element

又一個鐘,終放覆有冇枱。「吾好意思我地好辛苦終於搵到張枱比你,不過吾係你之前book的窗口位,同埋請你六點半來、八點要還枱。」嘩,辛苦灑喎!我諗吾到坐係102樓的中間位同坐係樓下elements有咩分別。

一吐氣,以爲望村秋水終於等到Ritz Carlton開番,就算冇咗間一級西餐廳,都有間普通貨頂住,話灑都有個靚景。好可惜,真係吾會再考累去,實在不知所爲!
生日